Naši počeci sežu u 1985. godinu kada smo započeli s proizvodnjom sportskih sjedala BOB, a 1988. godine također s proizvodnjom dječjih autosjedalica BOB. Do 1996. godine sjedala smo proizvodili u Sloveniji, kada smo se zbog novih europskih homologacijskih zahtjeva i malog slovenskog tržišta povezali s njemačkim poduzećem Storchenmühle. Godine 2004. spojila su se dva vrhunska poduzeća – STORCHENMÜHLE i RECARO u RECARO Child Safety s vizijom i misijom izrađivati najbolje svjetske dječje autosjedalice.

RECARO je svoj prestižni naziv osigurao u više od sto deset godina svog djelovanja. Poznat je prije svega među ljubiteljima brzine i sportskih automobila jer su sjedalima RECARO opremljeni brojni trkaći i sportski automobili. Rastom poduzeća, RECARO je proširio svoj asortiman proizvoda i tako se njihova sjedala nalaze također u avionima.

Zbog predstavljanja cjelokupnog programa na slovenskom tržištu, od 2007. godine postali smo predstavnici RECARO Holdinga za Sloveniju, a od 2019. godine također za Hrvatsku.

U poslovnom svijetu dolazi do različitih promjena i zamjena. Tako je u 2018. godini došlo do zamjene vlasništva poduzeća Recaro Child Safety. Novo vlasništvo i dugoročnu licenciju za isključivo pravo na uporabu robne marke Recaro diljem svijeta za visoko kvalitetne dječje autosjedalice i kolica ima Artsana Group. Skupina Artsana sa sjedištem u Italiji međunarodno je poduzeće koje se bavi segmentom dječjih sigurnosnih proizvoda te je u posljednjih 60 godina postiglo vodeći položaj na tržištu. Danas prodaje proizvode u više od 150 država i zapošljava 10.000 ljudi diljem svijeta. U skladu s licenčnim ugovorom skupina Artsana preuzela je postojeći portfelj proizvoda Recaro Child Safety i time povezan razvoj dječjih autosjedalica kako bi sačuvala postojeće tržišno pozicioniranje premijskih proizvoda te će i dalje razvijati nove proizvode u skladu s nasljedstvom robne marke Recaro. Drago nam je da smo dio takve velike skupine na slovenskom i hrvatskom tržištu.

Godine 2017. otvorili smo prvi RECARO centar na Tržaškoj 216 u Ljubljani (također prvi takav specijalizirani RECARO centar u Europi) gdje možete vidjeti i probati različite modele sjedala za osobne automobile (ergonomski-ortopedska, sportska – tuning i trkaća), cjelokupni program dječjih autosjedalica i kolica, prilagođene dječje autosjedalice za djecu s posebnim potrebama, uredske stolice i posebne stolice.

Od 2019. godine u našem Centru mobilne sigurnosti RECARO, osim cjelokupnog programa RECARO, u ponudi imamo također priznata dječja kolica iCandy, nosiljke Ergobaby, dječja kolica i torbe za prematanje engleske marke BabaBing, dječju opremu vrhunske njemačke kvalitete Pinolino i svjetsko poznate bicikle bez pedala Cruzee.

Centar sigurne mobilnosti RECARO opremljen je također dječjim kutkom s kvalitetnim didaktičkim igračkama i toaletnim prostorom s kutkom za prematanje.

Za sve naše kupce imamo dovoljno parkirnih mjesta ispred i uz poslovnu zgradu te dodatno parkirno mjesto za brzo i jednostavno postavljanje kupljene dječje autosjedalice u automobil kupca.

Opći podaci:
ČENČA d.o.o.
Novovaška cesta 83
4226 ŽIRI
Telefon: +386 (0)70 621 777
E-adresa: info@recaro-kids.hr
Porezni broj: SI42095913
Matični broj: 8098255
Društvo je registrirano kod Temeljnog suda u Kranju pod brojem 2017/48757
Poslovni račun NLB: SI56 0209 3026 2541 240

 

Zaštita autorskih prava
Svi sadržaji objavljeni na internetskoj stranici https://www.recaro-kids.hr u vlasništvu su poduzeća Čenča d.o.o., Novovaška cesta 83, 4226 Žiri.
Svi autorski radovi zaštićeni su nastankom te ih nije potrebno posebno označavati. Zabranjena je reprodukcija, distribucija, mijenjanje, javno prikazivanje i emitiranje te drugi oblici iskorištavanja autorskog djela.
Autorski zaštićene sadržaje dopušteno je koristiti isključivo u privatne svrhe, odnosno pisanim dopuštenjem poduzeća Čenča d.o.o.