RECARO povijest

Od sedlara do svjetski priznate korporacije

Proizvođač sjedala RECARO u travnju 2016. proslavio je 110. obljetnicu poduzeća.

RECARO je već niz godina vodeći proizvođač sjedala za automobile. Poduzeće i njegov naziv RECARO postao je pojam za kvalitetu i inovativnost, a robna marka priznata i vrijedna povjerenja. Brojni kupci stalno se vraćaju robnoj marci RECARO jer imaju u nju povjerenja.

Priča o uspjehu poduzeća RECARO započela je 1906. godine u Stuttgartu kada je sedlar Wilhelm Reutter, koji je tada imamo 32 godine, osnovao poduzeće za proizvodnju bicikala i konstrukcija. Reutter je ubrzo postao poznato ime u brzo rastućoj automobilskoj industriji iz Stuttgarta: Bosch, Maybach i Daimler su imena koja su pisala povijest i od Stuttgarta napravila grad mobilnosti.

Posao sedlara napreduje i 1910. godine poduzeće mijenja naziv u Stuttgarter Karosseriewerk Reutter & Co. U njegovoj radionici 1912. godine nastane patentiran Reutter Reform Coach, kasnije nazvan Cabriolet.

Profesor Fardinand Porsche zajedno je s Reutterom konstruira prototip VW bube. Nakon rata poduzeća Porsche i Reutter i dalje surađuju. Karoserijsko poduzeće Reutter postalo je svjetski poznato Porscheom 356. Reutter je surađivao također s BMW-om i Njemačkom poštanskom službom.

Sadašnje poduzeće osnovano je 1963. godine kada je naziv RECARO nastao od početnih slova dviju riječi – REutter i CAROsserien. Prvo RECARO sportsko sjedalo predstavljeno je 1965. godine s kojim je poduzeće u autosportu brzo postalo priznata robna marka.

Godine 1969. poduzeće RECARO pridružuje se poduzeću Keiper. RECARO i danas posluje s centralom u Kirchheimu kao samostalni član u međunarodnoj skupini Keiper Recaro s 16 lokacija diljem svijeta.

Suradnja s poznatim sveučilištima i specijaliziranim liječnicima doprinijela je bogatom znanju i iskustvu kojim se RECARO ponosi na svjetskoj razini. RECARO je odgovorio također na pitanja “Kako neka osoba sjedi?” i ”Kako je tijelo pravilno poduprto?” i tako su slijedili daljnji koraci.

  • 1971.   RECARO predstavi prvo sjedalo za automobil s ugrađenim sigurnosnim pojasom
  • 1973.   RECARO predstavi konstrukciju sjedala od čelične ploče
  • 1977.   uvođenje novosti u ergonomiji – predstavljanje sjedala sa zračnim jastukom u lumbalnom predjelu
  • 1984.   predstavljanje prvog automobilskog sjedala s bočnom potporom
  • 1991.   RECARO predstavi prvo asimetrički prilagođeno automobilsko sjedalo kao svjetsku novost        
  • 1996.   predstavljanje prve trkaće školjke sa zaštitom glave
  • 2004.   izrađeno najlakše sjedalo za serijsku proizvodnju na svjetskom tržištu – karbonsko sjedalo za Porsche Carrera GT

Od majstora sedlara do međunarodne korporacije, RECARO postaje na svjetskom tržištu pouzdan partner u automobilskoj industriji koji ispunjava najteže zahtjeve i nastavlja s izumima i revolucionarnim inovacijama.

Danas je RECARO ekskluzivni dobavljač za najbolje modele automobila Porsche, Aston Martin, Ferrari, Lamborghini, Audi, Opel, Ford i Volkswagen. Hibridno i lagano sjedalo koje je osmislio RECARO serijski ugrađuju u automobile VW Golf, Audi RS 4 i brojne druge.